دفاع پایان نامه کارشناسی ارشد مهندس سرکار یگانه اعتمادالعلماء
روز چهارشنبه یازده بهمن1401 یگانه اعتمادالعلماء از پایان نامه خویش با عنوان " بررسی اثرات روانی مراقبت از بیماران مبتلا به کووید-19 بر روی بروز خطای بالینی در بین پرستاران شاغل در بیمارستان های ارجاعی کرونا"با راهنماییدکتر احسان اله حبیبی و مشاوره خانم مهندس سمانه خورشیدی کیا دفاع نمودند.
چکیدهمقدمه: با ظهور بیماری کووید-19 در دسامبر 2019 پرستاران نقش مهمی در ارائه مراقبتهای بهداشتی-درمانی داشتند و همین امر موجب افزایش بارکاری آنان شود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات روانی مراقبت از بیماران مبتلا به کووید-19 بر روی بروز خطای بالینی در بین پرستاران شاغل در بیمارستان های ارجاعی کرونا انجام شد.
روش کار: این مطالعه از نوع مورد – شاهدی بوده و بر روی 120 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستانها در دو گروه مورد (60 نفر پرستار شاغل در بخش بیماران مبتلا به بیماری کووید-19) و گروه شاهد (60 نفر پرستاران سایر بخش های غیردرگیر با کووید 19) در سال 1400 صورت گرفت. مطالعه حاضر با استفاده از پرسشنامه های استاندارد استرس شغلی پرستاران ENSS، پرسشنامه نارسایی شناختیChen & Wallace و پرسشنامه ارزیابی و ثبت فراوانی بروز خطاهای بالینی در شش ماه گذشته و آزمون ارگونومی شناختی با استفاده از تست ارگونومی شناختی ماز ثبات دیجیتال انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS ورژن 20 و آزمون ANOVA، Chi-squer و رگرسیون خطی ساده استفاده شد.
یافته ها : مطالعه حاضر نشان داد که خطای بالینی، نارسایی شناختی و خطا در آزمون ارگونومی در بین پرستاران کووید-19 کمتر از دیگر پرستارن بود. بارکاری در برخی بیماری های ناشناخته پس از مدتی کاهش می یابد و شناخت بیشتر از بیماری می تواند استرس را کاهش دهد ولی بار کاری و استرس در دیگر بخش ها به دلیل ثابت ماندن بارکاری و کاهش نیروها در اثر جابجایی منجر به افزایش استرس خواهد شد.
نتیجه گیری: استرس و خطا در هر دو گروه مورد مطالعه بالا بود که دلیل بالابودن استرس در گروه مورد ترس از ابتلا به بیماری و سابقه کم آن ها و در گروه شاهد به دلیل حضور ان ها در بخش های پر استرس و کمبود نیرو می باشد.