رفتن به محتوای اصلی
x

دفاع پایان نامه کارشناس ارشد جامعه نگر سرکار خانم فریبا درودگر

روز دوشنبه 28 شهریور 1401 سرکار خانم فریبا درودگر از پایان نامه خود با عنوان" ارتباط دلبستگی مادر و جنین با استرس والد شدن در مادران مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر بروجن سال 1400 "با راهنمایی سرکارخانم فاطمه ترابیدفاع نمودند.

 

چکیده

هدف: دلبستگی یک پیوند عاطفی پایدار بین مادر و کودک است که می‌توان آن را پدیده ای شگفت انگیز و منحصر به فرد شمرد. در طی آن مادر آماده است تا پس از زایمان ارتباط لذت‌بخشی را با نوزاد برقرار کند و به وظایف مادری بپردازد. هدف از پژوهش حاضر، تعیین دلبستگی مادر و جنین با استرس والد شدن در مادران مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر بروجن سال 1400 است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه که توصيفي - تحلیلی می‌باشد، 211 نفر از زنان باردار در سه ماهه سوم و از مراجعین به مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکي بروجن، طبق فرمول مورد مطالعه قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های دموگرافیک و باروری، پرسشنامه استاندارد کرانلی و پرسشنامه استاندارد استرس والدی (PSI) ، جمع آورى و با استفاده از آمار توصیفى، محاسبه ضریب همبستگى پیرسون و ضریب همبستگی اسپیرمن،آزمونt مستقل، رگرسیون چند متغیره و آزمون تحلیل واریانس موردتجزیه قرار گرفت.

یافته ها: نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین نمره کل استرس والدی با نمره کل دلبستگی مادر و جنین و ابعاد آن رابطه معکوس معنادار وجود دارد (001/0 P <). رگرسیون چندمتغیره نشان داد دو بعد از خودگذشتگی و تمایز مادر وجنین بیشترین ابعاد پیش بینی کننده استرس والدی بودند. همچنین ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که نمره کل استرس والدی با متغیرهای دموگرافیک و باروری ارتباط معنادار ندارد (05/0 P >). همچنین نمره کل دلبستگی مادر به جنین نیز با متغیرهای دموگرافیک و باروری ارتباط معناداری ندارد(05/0 P >) و تنها با تعداد بارداری رابطه معکوس دارد (05/0P<).

نتیجه گیرى: براساس یافته هاى پژوهش نتیجه مى گیریم که افزایش دلبستگی می‌تواند منجر به کاهش استرس والدی گردد که این امرممکناست سبب افزایش مسئولیت مادر در قبال جنین ‌گردد.

واژه های کلیدی: دلبستگی مادر و جنین، استرس والد شدن، پرسشنامه کرانلی، والد شدن