دفاع پایان نامه کارشناس ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای و ایمنی کار سرکار خانم زهرا امینی
در تاریخ 21 شهریور ماه 1401 سرکار خانم زهرا امینی از پایان نامه خود با عنوان" بررسی جذب صوتی و افت عبوری برخی از جاذب های گوشی حفاظتی رایج در فرکانس های مختلف و تاثیر آن بر پارامترهای سایکوآکوستیکی بلندی و تیزی صدا "به راهنمایی دکتر فرهاد فروهرمجد ، مشاوره دکتر سیامک پورعبدیان و با همکاری مهندس هادی اسدی دفاع نمودند.
چکیده
مقدمه: مواجهه با آلودگی صوتی دارای اثرات سو بر جسم و روان افراد می باشد که ناشی از پارامترهای کیفی و کمی صدا است. لذا هدف از این مطالعه بررسی جذب صوتی و افت عبوری برخی از جاذب های گوشی حفاظتی رایج در فرکانس های مختلف و تاثیر آن بر پارامترهای سایکوآکوستیکی بلندی و تیزی صدا بود.
مواد و روشها: این مطالعه در آزمایشگاه صدا و ارتعاش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1400 انجام گرفت. ضریب جذب صوتی و افت عبوری و پارامترهای سایکوآستیک با استفاده از لوله امپدانس و نرم افزار va-lab 4 اندازه گیری شد. به منظور آنالیز داده ها از spss 26 استفاده شد.
یافتهها: نتایج بدست آمده نشان داد ضریب جذب و افت عبوری در فرکانس های میانی و بالایی افزایش یافت. افزایش تراز صوتی در ضریب جذب صوتی و افت عبوری تاثیر چندانی ندارد. علاوه بر این مشاهده شد با افزایش تراز صوتی میزان بلندی صدا افزایش یافت ولی تاثیر چشمگیری در تیزی صدا نداشت. نتایج آنالیز آماری نشان داد تنها در نمونه جاذب ایرماف مدل 3M optime98 در تراز 85 دسی بل، ارتباط معناداری بین جذب صوتی و بلندی صدا وجود نداشت. همچنین مشاهده شد بین جذب صوتی و تیزی صدا تنها در جاذب ایرماف مدل های 3M optime98 و PARKSON ABZ در تراز 75 دسی بل ارتباط معناداری وجود ندارد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج این مطالعه با انتخاب جاذب کارآمد برای گوشی های حفاظتی میتوان به نتایج مطلوبی در جهت کنترل پارامترهای کمی و کیفی دست یافت.