دفاع پایان نامه آقای غلامرضاعلیزاده کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
دفاع پایان نامه کارشناسی ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
در تاریخ 27دی ماه 1400 جناب آقای غلامرضا علیزاده
از پایان نامه خود با عنوان: "بررسی ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻣﺪاﺧﻠﻪ آﻣﻮزﺷﯽ ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﻣﺪل ﺑﺰﻧﻒ ﺑﺮ رﻓﺘﺎرﻫﺎي پیشگیریکننده از ﺑﯿﻤﺎري ﺳﺎﻟﮏ در دانش آموزان پسر مقطع متوسطه اول شرق اصفهان" با راهنمایی جناب آقای دکتر حسین شهنازی و مشاوره جناب آقای دکتر اکبر حسنزاده دفاع نمودند.
چکیده
مقدمه: بیماری سالک در 98 کشور آندمیک بوده و 350 میلیون نفر در جهان در معرض خطر این بیماری قرار دارند. انجام مطالعه و مداخله آموزشی برای تغییر رفتارها در جهت پیشگیری از این بیماری در مناطق آندمیک ضروری است. این مطالعه باهدف بررسی ﺗﺄﺛﯿﺮ ﻣﺪاﺧﻠﻪ آﻣﻮزﺷﯽ ﻣﺒﺘﻨﯽ ﺑﺮ ﻣﺪل ﺑﺰﻧﻒ ﺑﺮ رﻓﺘﺎرﻫﺎي پیشگیریکننده از ﺑﯿﻤﺎري ﺳﺎﻟﮏ در دانش آموزان شرق اصفهان طراحیشده است.
مواد و روشها: این مطالعه مداخلهای بر روي 80 نفر از دانش آموزان ساکن مناطق آندمیک سالک در استان اصفهان بر اساس مدل بزنف انجام گرفت. اطلاعات موردنیاز توسط پرسشنامه که روایی و پایایی آن در مقالات دیگر ثابت گردیده است در دو نوبت قبل و 2 ماه بعد از مداخله آموزشی جمعآوری و توسط نرمافزار SPSS با آزمونهای کای اسکوئر، t مستقل، آنالیز کوواریانس و t زوجی تجزیهوتحلیل شد. مداخله در 3 جلسه آموزشی برای دانش آموزان گروه مداخله و 1 جلسه آموزشی برای معلمان و والدین انجام شد.
یافتهها: میانگین نمرات سازههای آگاهی، نگرش،، هنجارهای انتزاعی، قصد رفتاري و رفتار در گروه مداخله بعد از مداخله آموزشی تفاوت معنیداری را نسبت به گروه شاهد نشان داد ولی افزایش میانگین نمرات عوامل قادرکننده معنیدار نبود.
نتیجهگیری: اجرای مداخله آموزشی بر اساس مدل بزنف برای دانش آموزان میتواند باعث ارتقاء توانمندی و استفاده از آنها در جهت گسترش این آموزشها در سطح خانوادهها شده ه و در پیشگیری و کنترل بیماری سالک در مناطق سالک خیز مؤثر خواهد بود.
کلیدواژهها: آموزش، مدل بزنف، دانش آموزان، لیشمانیوز جلدي