دفاع پایان نامه کارشناسی ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت سرکار خانم الهه شهرویی

الهه شهرویی دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت روز سه شنبه 9 خرداد از پایان نامه خود با عنوان"بررسی ارتباط  قصد رفتار اهدای خون با سازه های نظریه رفتار برنامه ریزی شده و اضطراب تزریق در دختران دانشجو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان"با راهنمایی دکتر مریم عمیدی مظاهری و مشاوره جناب آقای دکتر محمد جوادطراحی دفاع نمودند.

چكيده فارسي

سابقه و هدف:

با توجه به مشارکت پایین تر از حد انتظار زنان در اهدای خون ترغیب آنان به این امر ضروری است. در همین راستا تدارک آموزش های مناسب و اثر گذار نیازمند شناسایی عوامل موثر در اهدای خون زنان است. این مطالعه ارتباط بین قصد رفتار اهدای خون با سازه های نظریه رفتار برنامه ریزی شده و اضطراب تزریق در دختران دانشجو دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را مورد بررسی قرار داده است.

مواد و روش‌ها:

این مطالعه توصیفی- تحلیلی با مشارکت دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نیمسال اول 1401 انجام شد. با روش نمونه طبقه ای چند مرحله ای سهمیه ای تعداد 623 نفر از دانشجویان انتخاب شدند و داده های مرتبط با سازه های نظریه رفتار برنامه ریزی شده و اضطراب تزریق از طریق پرسشنامه الکترونیکی جمع آوری و با نرم افزارSPSS/20 و آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تحلیل شد.

يافته‏ها:

نتایج نشان داد که تنها 114 نفر(3/18%) از دختران دانشجو سابقه اهدای خون داشتند. بین سازه های کنترل رفتاری درک شده، هنجارهای ذهنی و نگرش با قصد رفتار اهدای خون رابطه مستقیم  و بین اضطراب تزریق با قصد رفتار  اهدای خون رابطه معکوس وجود داشت( 001/0 p>).

نتيجه‏گيري:

نظریه رفتار برنامه ریزی شده می تواند الگویی مناسب برای انجام مداخلات در جهت ترغیب بانوان به امر اهدای خون باشد، از طرفی استفاده از برنامه های آموزشی مختلف جهت کاهش اضطراب تزریق و همچنین درمان کم خونی زنان به جهت افزایش اهدای خون امری ضروری به نظر می رسد.

كلمات كليدي: دانشجویان، اهدای خون، نظریه رفتار برنامه ریزی شده  قصد رفتار اهدای خون