جلسه دفاع از پایان نامه خانم فاطمه پری دخت دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای

جلسه دفاع از پایان نامه خانم فاطمه پری دخت  دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تحت عنوان" مدل سازی انتشار فلزات سمی حاصل از  فیوم های جوشکاری قوسی با گاز محافظ با استفاده از تکنیک دینامیک سیالات محاسباتی( (CFD " به راهنمایی سر کار خانم دکتر سارا کریمی زوردگانی و مشاوره سر کار خانم دکترشیوا سوری  روز سه شنبه 20 دی  ماه 1401 در دفتر گروه برگزار شد.

مقدمه: دینامیک سیالات محاسباتی روشی معتبر، مقرون به صرفه و مناسب  جهت پیشبینی انتشار آلاینده ها در محیط کار  می باشد که با توجه به این که جوشکاری یکی از رایج ترین مشاغلی است که بعلت تولید فیوم های ناشی از جوشکاری برای انسان بسیار خطرناک می باشد به همین منظور این پژوهش با هدف شبیه سازی انتشار فیوم های آهن ناشی از جوشکاری قوسی با الکترود پوشش دار(SMAW) به روش دینامیک سیالات محاسباتی انجام شد.با توجه به این که جوشکاری قوسی با گاز محافظ در دسترس نبود (بعلت پاندمی کرونا) از جوشکاری نوع قوسی با الکترود پوشش دار استفاده شد.

روش بررسی: یک محفظه از جنس فولاد گالوانیزه جهت اندازه گیری غلظت و تعیین توزیع اندازه فیوم ناشی از جوشکاری ساخته شد.به این منظور از روش NIOSH 7300  استفاده گردید. طبق این روش دبی پمپ نمونه بردار فردی جهت تعیین غلظت فیوم ها L.min-1 5/2 در مدت زمان min15 بود.  سپس نحوه انتشار و انتقال آئروسل جوشکاری، با استفاده از مدل دینامیک سیال-ذره محاسباتی(CFPD, Computational fluid-particle dynamics) در محیط نرم افزار ANSIS  2020 R1 در دو حالت تهویه موضعی خاموش و روشن شبیه سازی شد.

یافته ها:.  بیشترین غلظت فیوم جوشکاری مربوط به فیوم آهن( μg/m3 3045 با قطر μm 25/0) در پلیت D کسکید ایمپتور بود که نزدیک خروجی بود همچنین کمترین غلظت مربوط به پلیت )B μg/m3 22/ 342 باقطر μm1) بود. نتایج حاصل از شبیه سازی نشان دهنده ی حذف کامل فیوم های جوشکاری با استفاده از سیستم تهویه موضعی و عمومی است .

بحث و نتیجه گیری: طبق نتایج بدست آمده، CFD روشی توانمند جهت پیش بینی انتشار فیوم های آهن ناشی از جوشکاری و انتخاب سیستم تهویه مناسب می باشد با این حال بهتر است نحوه انتشار سایر ذرات فلزی و گازهای ناشی از جوشکاری مدل سازی شود.

کلمات کلیدی: شبیه سازی، دینامیک سیالات محاسباتی، فیوم جوشکاری، SMAW  ، CFD