دفاع آقای محمد حسن عینی تاری از پایان نامه کارشناس ارشد خود با عنوان بررسی فراوانی استفاده از ماسک و سطح آگاهی ساکنان روستا های...

دفاع پایان نامه کارشناس ارشد جامعه نگر

روز دوشنبه 7 شهریور 1401 جناب آقای محمد حسن عینی تاری از پایان نامه خود با عنوان" بررسی فراوانی استفاده از ماسک و سطح آگاهی ساکنان روستا های تابعه شهرستان خرم آباد در مورد آن ، طی تابستان و پاییز 1399 "با راهنمایی جناب آقای دکتر شاهرخ ایزدیدفاع نمودند.

مقدمه : شیوع ناگهانی اپیدمی covid-19،نیاز به استفاده از تجهیزات حفاظت فردی خصوصا انواع ماسک را بیش از پیش افزایش داده است . کاهش مقطعی آمار ابتلا و مرگ و میر موجب عادی انگاری و بی توجهی به رعایت پروتکل های بهداشتی در بین افراد جامعه شده است و ایجاد پیک های بعدی بیماری را به همراه دارد . مطالعه ی حاضر با هدف بررسی فراوانی استفاده از ماسک و سطح آگاهی ساکنان روستاهای تابعه ی شهرستان خرم آباد در مورد آن ، طی تابستان و پاییز 1399 انجام شد .

مواد و روش ها :

صورت احتمال متانسب با اندازه انتخاب شدند . محقق پس از مراجعه به محل روستا ، به روش نمونه گیری در دسترس رفتار استفاده از ماسک توسط رهگذران مشاهده و ثبت گردید و پس غاز اعلام رضایت  از شرکت در مطالعه ، طی یک مصاحبه ی مختصر سوالاتی دررابطه با سنجش میزان آگاهی افراد و رعایت رفتار های بهداشتی از آنها پرسیده شد . علاوه بر این ، داده های مربوط به تعداد موارد مرگ طی سال های 1395 تا 1399 و علل ثبت شده برای مرگ های مذکور استخراج و در بانک داده ها ثبت و همراه با نتایج مشاهده مستقیم میدانی ، تحلیل گردید .

یافته ها :

نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که بیشترین آمار افراد بدون ماسک مربوط به گروه سنی 31 تا 40 سال با 51.96 % و کمترین آمار نیز در گروه سنی بالای 60 سال با 35 % مشاهده شد. علاوه بر این ، بین نحوه ماسک زدن با سطح سواد افراد مورد مطالعه رابطه مستقیمی مشاهده شد اما این رابطه از نظر آماری معناداری نبود. همچنین مشخص شد که زنلن بطور معناداری بیشتر از مردان از ماسک استفاده می کنند. نتایج حاصل از بررسی های انجام شده نشان داد که 517 نفر معتقدند که ویروس sars-cov-2  از طریق هوابرد منتقل می گردد. این در حالی است که از این تعداد تنها 229 نفر (44.29%) ماسک را به صورت صحیح استفاده کردند .

نتیجه گیری :

اعمال محدودیت ها و یا طرح های تشویقی در راستای سوق دادن افراد جامعه به سمت رعایت دستور العمل های بهداشتی و استفاده از ماسک در هنگام خروج از منزل امری ضروری است. بطور کلی ، از این داده ها می توان به منظور توسعه برنامه های آموزشی در جهت بالا بردن میزان آگاهی افراد از نحوه اطلاع و پیشگیری از covid-19 استفاده نمود.

کلید واژه ها : ماسک صورت ، covid-19، همه گیری ، پیشگیری