دفاع پایان نامه آقای غلامرضا صادقی وصفی کارشناس ارشد آموزش جامعه نگردر نظام سلامت گرایش بهداشت محیط

دفاع پایان نامه کارشناسی ارشد آموزش جامعه نگردر نظام سلامت گرایش بهداشت محیط

در تاریخ سوم بهمن ماه 1400 جناب آقای غلامرضا صادقی وصفی از پایان نامه خود با عنوان: "بررسی تأثیر آموزش بر نحوه پایش و نظارت از سامانه های آبرسانی روستایی در بهورزان شهرستان شهرضا در سال 1399" با راهنمایی جناب آقای دکتر علی فاتحی زاده و مشاوره دکترفرشته زمانی علویجه و مهندس اکبر حسن زاده دفاع نمودند.

چکيده:

مقدمه و هدف: عدم رعایت اصول صحیح پایش و نظارت توسط بهورزان بر سامانه‌های آب آشامیدنی عمومی در روستاها می‌تواند موجب افزایش شیوع بیماری‌های منتقله از آب شود. هدف از پژوهش حاضر، ارتقای سطح دانش بهورزان و بهبود کاربرد دانش‌آموخته شده توسط آنان از طریق مداخله آموزشی بر نحوه پایش و نظارت از سامانه‌های آبرسانی روستایی شهرستان شهرضا است

روش کار: این مطالعه به‌صورت مداخله‌ای و به‌صورت برگزاری دوره آموزشی برای 35 نفر از بهورزان شهرستان شهرضا انجام شد. به‌منظور ارزیابی وضعیت موجود میزان دانش بهورزان، پیش‌آزمون اجرا و سایر اطلاعات موردنیاز از چک‌لیست سامانه‌های آبرسانی تکمیل‌شده توسط بهورزان جمع‌آوری ‌شد. پس از شناسایی ضعف دانش بهورزان، سرفصل‌های دوره آموزشی تدوین و پس از برگزاری دوره، پس‌آزمون بهورزان و مقایسه چک‌لیست‌های تکمیل‌شده توسط بهورزان قبل از مداخله و پس از مداخله تاثیر آموزش انجام شد. بایستی ذکر شود که جهت تحلیل داده‌ها و برای سنجش تاثیر مداخله آموزشی از نرم‌افزار SPSS22 و آزمون‌های t زوجی و ویلکاکسون استفاده گردید.

یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین نمره آگاهی بهورزان قبل و بعد از مداخله آموزشی به ترتیب برابر 6/8 ±2/46 و 2/8±4/88 که نشان‌دهنده وجود اختلاف معنادار قبل و بعد از مداخله آموزشی بود (001/0 < P value). میانگین درصد ریسک سامانه‌های آبرسانی قبل و بعد از مداخله آموزشی به ترتیب برابر 2/5± 4/35 و 6/7±2/19 بود که نشان می‌دهد میانگین درصد ریسک تمامی سامانه‌های آبرسانی بعد از مداخله به‌طور معناداری کمتر از قبل از مداخله بود (001/0 < P value).

نتیجه گیری: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده از پژوهش حاضر، مداخله آموزشی دارای تاثیر مثبت چشمگیر در ارتقاء سطح آگاهی و عملکرد بهورزان و همچنین موجب کاهش درصد ریسک سامانه‌های آبرسانی در روستا شد.

کلید واژه: آب آشامیدنی، سامانه‌های آبرسانی، نظارت، كلرزنی