رفتن به محتوای اصلی
x

دفاع پایان نامه کارشناسی ارشدآمار زیستی خانم فائزه امین الرعایائیی

 

دفاع پایان نامه کارشناسی ارشدآمار زیستی

فائزه امین الرعایائیی از پایان نامه خود با عنوان"پیش‌بینی مدت زمان بستری  بیماران کووید-19 در بیمارستان بر اساس متغیرهای عمومی و بالینی ثبت­شده از بیماران با بکارگیری روش تعمیم­یافته گروهی مدل­سازی داده‌ها" به راهنماییدکتر مرجان منصوریان و دکتر حمیدرضا مراتب و مشاورهدکتر رامین سامی دفاع نمودند.

 

 

پیش‌بینی مدت زمان بستری بیماران کووید-19 در بیمارستان بر اساس متغیرهای عمومی و بالینی ثبت­شده از بیماران با بکارگیری روش تعمیم یافته گروهی مدل­سازی داده‌ها

 

چکیده

مقدمه:  در بروز اپیدمی‌های جهانی مدیریت‌ امکانات بیمارستانی نقش مهمی را ایفا می­کند. اپیدمی کرونا و سایر اپیدمی‌های عفونی در آینده نیز از این قاعده مستثنی نیستند. مدیریت امکانات بیمارستانی به عنوان یکی از اساسی‌ترین مبانی مدیریت در خدمات سلامت در این نوع اپیدمی‌ها یکی از چالش‌های مهم سیستم سلامت در هر کشور است. هدف از پژوهش حاضر، پیش‌بینی طول مدت زمان بستری بیماران ترخیص­شده مبتلا به کووید-19 به منظور طراحی یک مدل مبنا در اپیدمی‌های آینده است.

مواد و روش‌ها: داده‌های این مطالعه بر اساس مطالعه کوهورت باز­آینده­نگر بیمارستان خورشید اصفهان بوده­است. در این مطالعه متغیرهای دموگرافیک، اقتصادی–اجتماعی، علائم و متغیرهای بالینی–آزمایشگاهی جهت تخمین طول مدت بستری بیماران به عنوان پیامد اولیه مورد استفاده قرار گرفته­اند. تحلیل داده‌ها با استفاده از روش گروهی مدل­سازی داده‌ها تعمیم یافته انجام شده­است.

یافته‌ها: میانگین مدت زمان بستری در بیمارستان برای بیماران ترخیص شده(111/5)95/5 روز بود ه­است. فاکتورهای درجه تب بیمار، تعداد لنفوسیت‌ها، سطح متغیر التهابی ESR و مقادیر D-dimer و HCO3 بر اساس روش GMDH تعمیم یافته با طول مدت زمان بستری بیمار در بیمارستان مرتبط بوده­اند.

نتیجه­گیری: استفاده از سیستم­های هوشمند می­تواند نقش مؤثری در مدیریت خدمات بیمارستانی در بروز اپیدمی‌های عفونی ایفا کند. مدل معرفی­شده در این مقاله می­تواند به عنوان یک الگوی مبنا در بروز همه‌گیری‌های عفونی در آینده مورد استفاده قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: کووید-19، مدت زمان بستری در بیمارستان، سیستم­های هوشمند، مدیریت بیمارستانی، روش گروهی مدل­سازی داده‌ها