پیام رئیس دانشکده بهداشت به مناسبت روز جهانی ایمنی و سلامت شغلی (۱۳۹۸)

روز ۲۸ آوریل (هشتم اردیبهشت) از سوی سازمان بین‌المللی کار(ILO)  به عنوان روز جهانی ایمنی و  سلامت شغلی (World Day for Safety and Health at Work) نامگذاری شده است. شعار امسال آینده ای ایمن و سالم برای کار است. هدف از این نامگذاری، جلوه بخشی هر چه بیشتر به اهمیت کار سالم و ایمن و  نهادینه کردن آن در سرتاسر جهان است. این روز فرصت ارزشمندی برای دست اندرکاران فراهم می آورد تا ضمن حساس نمودن افکار عمومی نسبت به ایمنی و سلامت شغلی، از زحمات کلیه مهندسین و کارکنان ایمنی و بهداشت حرفه ای در زمینه های اجرایی، علمی، پژوهشی و كاربردی قدردانی گردد. بنابراین با عنایت به اینکه ایمن بودن شرایط کاری محور توسعه پایدار بوده و رسیدن به یک آینده کاری ایمن و سالم با برخورداری از مشاغل ایمن و سالم امکان پذیر است، وقت آن است که با نهادینه کردن استفاده از استاندارهای ایمنی و بهداشت حرفه ای در صنعت و سایر مشاغل، و به تبع آینده کاری ایمن و سالم به یک توسعه پایدار دست یابیم. در همین راستا ضروری است نهادها و سازمانهای مرتبط هچمون دانشکده بهداشت، معاونت بهداشتی، سازمان صنعت و معدن، شهرک علمی تحقیقاتی، اداره کار، مرکز تحقیقات و تعلیمات و حفاظت کار، اداره حفاظت از محیط زیست، شهرداری و شرکت های خدمات ایمنی و بهداشت کار با همکاری همه جانبه در جهت شناسایی عوامل زیان آور محیط کار  از قبیل عوامل زیان آور فیزیکی محیط کارشامل: سرو صدا، گرما و رطوبت، سرما، ارتعاش، روشنایی، اشعه مادون قرمز و ماورا بنفش و یونیزان- عوامل زیان آور شیمیایی محیط کار شامل: گازها، بخارات، دودومه، گردوغبار، اسیدها وبازها، فلزات سنگین-  عوامل زیان آور بیولوژیکی محیط کار  شامل: انتقال ویروس ها، قارچ ها، انگل ها، باکتری ها- عوامل زیان آور مکانیکی و ارگونومیک محیط کار شامل: پوزیشن نامناسب بدن حین کار، بلند کردن و حمل بار بیش از حد مجاز، سطوح کار مانند میز، صندلی، تجهیزات و...- عوامل زیان آور روحی و روانی محیط کار  شامل: روابط کارگر و کارفرما، همکاران و زیردستان ، استرس های شغلی ، تشویق ها و تنبیه ها، ارتقا شغلی نهایتا كنترل انها و ارتقای سطح سلامت نیروی انسانی برنامه ریزی نمایند.

اینجانب ضمن تبریک این روز به تمامی همکارانی که  این عرصه را برای خدمت به مردم برگزیده اند، از درگاه خداوند متعال سعادت، بهروزی و موفقیت همه خدمتگزاران جامعه مهندسی بهداشت حرفه ای  و ایمنی کار را خواستارم.

دکتر محمدرضا مرآثی

رئیس دانشکده بهداشت