previous next

جلسه دفاع از پايان‌نامه آقاي محمد قوي

جلسه دفاع از پايان‌نامه آقاي محمد قوي

جلسه دفاع از پايان‌نامه آقاي محمد قوي دانشجوي كارشناسي ارشد مهندسي بهداشت محيط، تحت عنوان «بررسي تاثير سبوس برنج در نسبت C/N در حين فرآيند ورمي كمپوست از پسماندهاي غذايي» به راهنمايي جناب آقاي دكتر حميد رضا پورزماني در روز سه شنبه ۱۳۹۴/۱۲/۲۴ در دفتر گروه مهندسي بهداشت محيط برگزار گرديد.

 

 

 

چكيده

مقدمه و اهداف:

با توجه به محدوديت مكان هاي مناسب دفع انواع زباله ها و از سوي ديگر اثرات نامطلوب دفن زباله و ساير روش هاي حذف بر سلامت عمومي و محيط زيست، حركت در جهت مديريت بهينه پسماندها با نگاهي به توسعه پايدار از اهداف اصلي جوامع توسعه يافته و در حال توسعه مي باشد. در همين راستا بازيافت زباله ها در رأس برنامه هاي مديريت زيست محيطي كشورها قرار دارد. يكي از بهترين روش هاي دفع زباله ها تبديل آنها به كود آلي است، كه اين روند نقش بسيار مهمي در مديريت بهينه زباله ها و پسماندها دارد كه علاوه بر كاهش مشكلات اقتصادي، بهداشتي و زيست محيطي نقش مهمي در توليد مواد آلي و جايگزيني كودهاي پر مخاطره شيميايي و نيز رهايي اكوسيستم هاي آبي و خاكي از آلودگي زباله هاي توليدي دارد. در راستاي تامين هدف كلي، در اين مطالعه سعي بر اين است كه توليد ورمي كمپوست از مواد زائد فسادپذير خانگي و قابل كمپوست در بهترين شرايط ممكن، مورد بررسي قرار گيرد.

روش كار:

در اين مطالعه براي توليد كود از پسماند غذايي و سبوس برنج ابتدا طراحي آزمايش انجام شد. به اين صورت كه در چهار نسبت مختلف از سبوس برنج به پسماند غذايي ۱:۱، ۱:۲، ۱:۳ و ۱:۵ و چهار رنج رطوبت ۸۰-۷۰، ۷۰-۶۰، ۶۰-۵۰ و ۵۰-۴۰ درصد، ابتدا فرآيند كمپوست در بسترها به مدت ۲۰ روز انجام شد. بعد از اتمام فرآيند كمپوست به مدت ۳۰ روز فرآيند ورمي كمپوست در حضور كرم هاي خاكي ايزنيا فوتيدا صورت گرفت. در مرحله ورمي كمپوست به هر يك از بسترها ۱۰۰ كرم بالغ ايزنيا فوتيدا افزوده شد. براي بررسي كيفيت كود نهايي پارامترهاي درجه حرارت، كربن آلي و مواد آلي فرار و ازت كل، هدايت الكتريكي و نسبت C/N سنجش شدند.

نتايج:

نتايج اين مطالعه نشان داد كه در رطوبت هاي بالاتر و ميزان نسبت سبوس برنج بيشتر، دما در مرحله ترموفيليك به بيشترين مقدار مي رسد. مقدار درصد كربن آلي و مواد آلي فرار در كود نهايي كاهش يافت. اين كاهش در نسبت هاي ۱:۱ و ۱:۲ در رطوبت هاي ۸۰-۶۰ درصد بيشتر بود. مقدار ازت كل در كود نهايي افزايش يافت. بيشترين مقدار افزايش در ازت كل در رطوبت ۷۰-۶۰ در نسبت ۱:۵ بود. ميزان نسبت C/N در ورمي كمپوست نهايي كاهش يافت. بيشترين كاهش در شرايط رطوبتي ۸۰-۶۰ درصد در نسبت هاي ۱:۱ و ۱:۲ به دست آمد.

نتيجه گيري:

با توجه به نتايج به دست آمده در اين مطالعه سبوس برنج به عنوان يك حجم دهنده مناسب براي فرآيند كمپوست و ورمي كمپوست مي باشد. براي توليد ورمي كمپوست از سبوس برنج، اين فرآيند بايد در رطوبت هاي بالا ۶۰ درصد انجام شود تا به C/N مطلوب در كود نهايي منجر شود .

كلمات كليدي:

سبوس برنج، پسماند غذايي، كمپوست، ورمي كمپوست، كرم خاكي ايزنيا فوتيدا

 

كلمات كليدي: