previous next

جلسه دفاع از پايان‌نامه آقاي محسن سوري

جلسه دفاع از پايان‌نامه آقاي محسن سوري

جلسه دفاع از پايان‌نامه آقاي محسن سوري دانشجوي كارشناسي ارشد مهندسي بهداشت حرفه‌اي تحت عنوان «بررسي تأثير نوشيدني‌هاي مختلف بر روي شاخص‌هاي گرمايي فيزيولوژيكي و ادراكي در شرايط گرم و خشك آزمايشگاهي» به راهنمايي جناب آقاي دكتر حبيب‌الله دهقان و مشاوره آقايان  دكتر سيامك پورعبديان و مهندس  اكبر حسن‌زاده در روز چهارشنبه ۱۳۹۵/۰۳/۱۲ در دفتر گروه مهندسي بهداشت حرفه‌اي برگزار گرديد.

 

چكيده

مقدمه:

در محيط هاي كار، تامين آب و الكتروليت هاي بدن جهت كاهش سطح استرين گرمايي در مواجهه با گرما امري ضروريست. هدف از اين مطالعه تعيين ميزان تاثير نوشيدني هاي مختلف بر تغييرات شاخص هاي گرمايي فيزيولوژيكي و ادراكي در شرايط گرم آزمايشگاهي بود.

مواد و روش ها:

اين مطالعه كارآزمايي باليني بر روي ۱۳ دانشجوي مرد در شرايط گرم خشك آزمايشگاهي(دماي۴۰ ، رطوبت ۳۰%) انجام شد. به افراد در ۳ مرحله به مدت زمان ۲ ساعت يكي از مداخله گرهاي آب، آب و آبليمو و شربت آبليمو به مقدار ۴۰۰ سي سي در ۴ دفعه داده شد. از بدو مواجهه با گرما هر ۱۰دقيقه يكبار شاخص هاي HSSI، PESI، PSI، ضربان قلب،دماي دهاني و دماي پوست اندازه گيري شد و در پايان مواجهه از افراد نمونه ادرار براي تعيين دما و كدورت گرفته شد، همچنين شدت تعريق اندازه گيري گرديد، از آزمون آناليز واريانس با تكرار مشاهدات و آزمون تعقيبي جهت تجزيه و تحليل داده ها استفاده شد.

يافته ها:

نتايج نشان داد كه در گروه مداخله شربت آبليمو در مقايسه با دو گروه ديگر، شاخص هاي HSSI، PESI، PSI، بازگشت ضربان قلب، دماي دهاني و دماي پوست كاهش معني داري داشتند، اما شاخص هاي ضربان قلب فعاليت، دماي ادرار، كدورت ادرار و شدت تعريق تفاوت معناداري را نشان ندادند.

نتيجه گيري:

براساس نتايج اين مطالعه نوشيدن شربت آبليمو در مقايسه با نوشيدن آب و يا آب و آبليمو، سطح استرين فيزيولوژيكي و ادراكي را در افراد در معرض گرماي خشك بهتر كاهش مي دهد.

كلمات كليدي:

شربت آبليمو، آب، شاخص هاي استرين گرمايي فيزيولوژيكي، شاخص هاي گرمايي ادراكي، شرايط گرم و خشك
 

كلمات كليدي: